Royalt besøk til K1

I dag får vi royalt besøk i forbindelse med TV-aksjonen som i år går til CARE og deres kampanje "Nå er det hennes tur". Deres mål er at alle kvinner skal få tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. Gjennom årets TV-aksjon kan du bidra!

Hennes Majestet Dronningen. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

Offisiell pressemelding:

H.M. Dronning Sonja besøker Aktivitetshuset på Tøyen

Torsdag 3. oktober besøker Dronningen frivillige på Tøyen som mobiliserer til årets TV-aksjon for CARE.

Pressemelding fra arrangør

H.M. Dronning Sonja er høy beskytter for årets TV-aksjon som går til CAREs arbeid med kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Sammen med generalsekretær i CARE, Gry Larsen og TV-aksjonsleder Vibecke Østby skal hun 3. oktober klokken 16.30 møte frivillige i TV-aksjonskomiteen på Tøyen og Bøler, ildsjeler som sprer kunnskap og engasjement om årets TV-aksjon.

– Vi er veldig glade for at Dronningen er høy beskytter for årets TV-aksjon og at hun er engasjert i CAREs arbeid for kvinners rettigheter og likestilling. Vi setter stor pris på Kongehusets og Dronningens lange tradisjon for å stille opp som beskytter for TV-aksjonen – faktisk åpnet hun den første TV-aksjonssendingen i 1974, sier Gry Larsen.

I forbindelse med årets TV-aksjon som går av stabelen 20. oktober, jobber kommuner og frivillige i hele landet for å verve 100 000 bøssebærere som skal gå årets viktigste søndagstur.

Tøyenorkesteret og barnekoret på Tøyen sørger for musikalske innslag og det vil bli samtaler fra scenen. Tema er viktigheten av frivillig arbeid for et samlende lokalmiljø, årets aksjon til CARE og TV-aksjonen som tradisjon.

Årets TV-aksjon skal skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Sammen gir vi 400 000 kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

Under følger detaljert program:

Minikonsert med Tøyenorkesteret og barnekoret på Tøyen. Velkommen ved generalsekretær Gry Larsen: Kort om CARE og årets TV-aksjon. Samtale med Tøyenkomiteen og Helga Hernes om inkludering, frivillighet og årets TV-aksjon til CARE. Samtalen ledes av Gry Larsen. Musikalsk innslag. TV-aksjonsleder Vibecke Østby snakker om TV-aksjonen som 45 år lang tradisjon. Samtale med H.M. Dronning Sonja, Eldbjørg Mosvold Larsen, frivillig i Bøler TV-aksjonskomité siden 1977 og Jens Olav Sporastøyl, frivillig i Bøler TV-aksjonskomité. Takk og avslutning fra scenen

Akkreditering innen den 2. oktober klokken 16:00 på e-post: maren.bleskestad@care.no

Kontakt: For TV-aksjonen: Maren Thorsen Bleskestad, kommunikasjonsleder, 91537147 For Dronningen: Sara Svanemyr, kommunikasjonsrådgiver, 952 58 040

Fakta om TV-aksjonen:

• TV-aksjonen er arrangert hver høst en søndag i oktober siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 20. oktober. • TV-aksjonen NRK 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for 400 000 kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. • Landets ordførere står i spissen for mer enn 650 TV-aksjonskomiteer og sammen med 7000 frivillige skal det legges til rette for 100 000 bøssebærere som skal ut og gå 20. oktober. • Siden 1974 har det norske folk samlet inn over ni milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.

https://www.kongehuset.no/artikkel.html?tid=173521&sek=112472

SISTE NYTT
ANDRE NYHETER